Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cevizli Revani

(0)
3 1 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Revaniyi cevizli ve kaymaklı severim diyenler için.

Yaklaşık 12 dilim

çok pratik 20 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Revani

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Kaymak Tadında Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Şurup:

3 su bardağı toz şeker
4,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Revani
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı süt
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
15 - 20 adet yarım ceviz

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 28 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına boşaltın, üzerine kaymak şanti poşetini ilave edin ve mikser ile 2-3 dakika çırpın. Streç filme sararak rulo haline getirin ve buzdolabında 2-3 saat bekletin. Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Şurubun hazırlanışı

Toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Revani karışımını yumurta ve süt ile 5 dakika çırpın. Cevizleri ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün, üzerine cevizleri sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika

Fırından çıkartıp dörde kesin ve üzerine soğuk şurubu dökün.

Soğuyan revaniyi dilimleyip kaymak tadında şanti ile birlikte servis yapın.