Flag

Cevizli Rulolar

Yaklaşık 20 adet
Orta
140 dk.
Cevizli çörek tariflerinin en güzeli! İç malzemesinde soğan, maydanoz, karabiber var. Nefis lezzetli, mayalı bir tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
1 tutamtoz şeker
2 çay kaşığıtuz
100 gyumuşak margarin
1 su bardağıılık süt
1yumurta
1yumurta akı
Dolgu
3 adetkuru soğan (orta boy)
0,5 çay bardağısıvı yağ
2 su bardağıince kırılmış ceviz
1 demetmaydanoz (ince doğranmış)
1 çay kaşığıtuz
1 çay kaşığıkarabiber
2 yemek kaşığısıvı yağ
Üzeri için
1yumurta sarısı
1 yemek kaşığısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
1

Hamurun hazırlanışı

Picture - Un-Maya-Eleme-Mayalı-Hamur.jpg

Unu eleyin, maya, tuz ve toz şekeri ekleyip kaşıkla iyice karıştırın. Margarin, süt, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun. Üzerini kapatın ve ılık ortamda 40-45 dakika bekletin.

2

Dolgu

Soğanları küçük küpler şeklinde doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağ ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

4

Şekillendirme ve pişirme

Picture - Hamur-Mayalama.JPG

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 2 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın ve üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağı sürün. Üzerlerine dolgu malzemesini yayın ve her birini rulo şeklinde sarın. Ruloları bıçak ile 2-3 cm genişliğinde kesin. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü çatal ile çırpın ve bir fırça yardımı ile hamurların üzerine sürün. 20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.