Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Cevizli Soğanlı Vegan Çörek

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ceviz ve maydanoz dolgulu tuzlu bir vegan tarif.

Yaklaşık 10 - 12 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Cevizli Soğanlı Vegan Çörek

Hamur için:

1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Aktif Maya
1 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı ılık su
170 ml ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 - 3 su bardağı un

Dolgu:

1 adet kuru soğan (orta boy)
0,5 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 su bardağı ince doğranmış maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

2 yemek kaşığı su
1 yemek kaşığı üzüm pekmezi

Kalıp:

Dikdörtgen kek kalıbı (11x25 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Mayayı bir kaseye alıp üzerine yarım çay bardağı ılık su ve toz şekeri ilave edin. Kaşık ile birkaç kez karıştırıp 10-15 dakika bekletin.

2

Hamurun hazırlanışı

Ilık su, zeytinyağı, tuz ve beklettiğiniz mayayı derin bir kaba alın. Üzerine azar azar un ekleyerek kaşık ile karıştırın. Yumuşak bir hamur haline gelince un ekleyerek eliniz ile yoğurmaya devam edin. Üzerini kapatın ılık ortamda 40 dakika bekletin.

Mayalanan hamuru hafif unlanmış tezgaha alın. Eliniz ile hamuru dört köşesinden kaldırıp ortaya doğru katlayın. Eliniz ile hafifçe üzerine bastırın ve bu işlemi iki kez daha tekrarlayın. Hamuru tekrar kaba alın, üzerini kapatın ve 40 dakika daha bekletin.

3

Dolgu

Soğanları küçük küpler şeklinde doğrayıp zeytinyağı ile hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Ceviz, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

4

Şekillendirme

Kalıbı zeytinyağı ile yağlayın. Mayalanan hamuru tezgaha alın. Yoğurmadan 3 eşit parçaya bölün, elinizde hafifçe yuvarlayın ve merdane ile her birini 25 cm uzunluğunda oval şekilde açın. Soğuyan cevizli dolguyu üzerlerine yayın, uzun kenarlarından rulo şeklinde sarın. İki ruloyu yan yana kalıba yerleştirin. Üçüncü ruloyu iki rulonun ortasına koyun,  üzerini kapatın ve 20 dakika bekletin.

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

5

Pişirme ve servis

Su ve pekmezi karıştırın. Mayalanan hamurun üzerine fırça ile sürün ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden kalıptan çıkarın, 10 -15 dakika bekletin ve dilimleyerek servis yapın.