Flag

Cevizli Üzümlü Kaya Kurabiyesi

Yaklaşık 25 adet
Kolay
60 dk.
Şekilsiz kaya kurabiye tarifi nasıl yapılır? Ceviz ve üzümlü bu temel tarifi hemen deneyin. Nefis lezzete ulaşın.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
2,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
175 gyumuşak margarin veya tereyağı
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 su bardağıtoz şeker
1,5 çay bardağıiri kırılmış ceviz
0,5 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin.


Picture - kaya-kurabiyesi-asama-1-2.jpg

Margarin veya tereyağı, yumurta, şekerli vanilin ve toz şekeri derin bir kaba alın ve kaşık ile karıştırın. Unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Üzerine ceviz ve kuru üzümü ilave edin ve tekrar karıştırın. Hamuru iki yemek kaşığı yardımı ile pişirme kağıdının üzerine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıdığınız kurabiyeleri tepsiden alın ve soğumaya bırakın.