Flag

Charlotte (Şarlot) Pasta

5 - 6 dilim
Orta
30 dk.
Dr. Oetker Jelatin kullanarak hazırlanan nefis Charlotte (Şarlot) pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Malzemeler

Ahududulu karışım
1 su bardağıdondurulmuş ahududu
1 yemek kaşığıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
1 poşetDr. Oetker Jelatin
Krema
1 su bardağısüt
1yumurta
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
2,5 - 3 yemek kaşığıtoz şeker
Kenar ve taban için
1 paketkedidili bisküvi
1 su bardağısüt
Üzeri için
1 su bardağıböğürtlen
10 - 15 adetfrenk üzümü

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Jelatin
1

Ahududulu karışımın hazırlanışı

Ahududu, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, 1 çay kaşığı jelatin ekleyin ve iyice karıştırın. Mutfak robotunda püre haline getirin. 18 cm çapındaki bir kaba alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika bekletin. 

2

Kremanın hazırlanışı

Süt, yumurta ve yarım çay bardağı toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın, poşette kalan jelatini ekleyin ve el çırpıcısı ile eriyinceye kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. Arada karıştırarak soğutun. 

3

Kenar ve tabanın hazırlanışı

Kedidili bisküvileri kalıbın kenar yüksekliği boyutunda kesin. Süte batırıp çıkarın ve kesilmiş kısımları aşağıya bakacak şekilde kalıbın kenarına sıralayın. Kestiğiniz küçük parçaları da süt ile ıslatıp kalıbın tabanı kaplayacak şekilde yerleştirin. 


Krema ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile köpük haline gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Soğuyan kremayı ekleyin ve düşük devirde 2-3 dakika daha çırpın. Yarısını hazırladığınız kalıba dökün. Buzdolabında jel haline gelen ahududulu karışımı kalıptan çıkarın ve kalıptaki kremanın üzerine dikkatlice koyun. Kalan kremayı ahududulu karışımın üzerine alın. Üzerini düzeltip böğürtlen ve frenk üzümlerini sıralayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.