Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Charlotte (Şarlot) Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Dr. Oetker Jelatin kullanarak hazırlanan nefis Charlotte (Şarlot) pasta tarifi.

5 - 6 dilim

pratik 30 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Charlotte (Şarlot) Pasta

Ahududulu karışım:

1 su bardağı dondurulmuş ahududu
1 yemek kaşığı toz şeker
0,5 çay bardağı su
1 poşet Dr. Oetker Jelatin

Krema:

1 su bardağı süt
1 yumurta (orta boy)
0,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı krema
2,5 - 3 yemek kaşığı toz şeker

Kaplama:

1 paket kedidili bisküvi
1 su bardağı süt

Üzeri için:

1 su bardağı böğürtlen
10 - 15 adet frenk üzümü

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ahududulu karışımın hazırlanışı

Ahududu, toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Orta ateşte arada karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, 1 çay kaşığı jelatin ekleyin ve iyice karıştırın. Mutfak robotunda püre haline getirin. 18 cm çapındaki bir kaba alın. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve donuncaya kadar yaklaşık 40-45 dakika bekletin. 

2

Kremanın hazırlanışı

Süt, yumurta ve toz şekeri bir tencereye alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın, poşette kalan jelatini ekleyin ve el çırpıcısı ile eriyinceye kadar yaklaşık 1 dakika karıştırın. Arada karıştırarak soğutun. 

3

Kenar ve tabanın hazırlanışı

Kedidili bisküvileri kalıbın kenar yüksekliği boyutunda kesin. Süte batırıp çıkarın ve kesilmiş kısımları aşağıya bakacak şekilde kalıbın kenarına sıralayın. Kestiğiniz küçük parçaları da süt ile ıslatıp kalıbın tabanı kaplayacak şekilde yerleştirin. 

Krema ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikser ile köpük haline gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika çırpın. Soğuyan kremayı ekleyin ve düşük devirde 2-3 dakika daha çırpın. Yarısını hazırladığınız kalıba dökün. Buzdolabında jel haline gelen ahududulu karışımı kalıptan çıkarın ve kalıptaki kremanın üzerine dikkatlice koyun. Kalan kremayı ahududulu karışımın üzerine alın. Üzerini düzeltip böğürtlen ve frenk üzümlerini sıralayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin. Süre sonunda dilimleyerek servis yapın.