Flag

Chia'lı Vanilyalı Ay Kurabiyesi

Yaklaşık 40 - 45 adet
Kolay
20 dk.
Chia tohumlu bademli kurabiyeler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Kırılgan bir hamur olduğu için açmadan önce üzerine tek kat haline getirilmiş buzdolabı poşeti serebilirsiniz.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
200 gun
1 çay bardağıöğütülmüş badem
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
1 yemek kaşığıChia tohumu (siyah)
125 goda sıcaklığında tereyağı
1 çay kaşığıDr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
Üzeri için
70 gbeyaz çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Sıvı Aroma Verici - Vanilya
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Picture - Chiali Vanilyali Ay Kurabiyesi asama 1

Unu bir kaba alın. Üzerine öğütülmüş badem, şekerli vanilin, tuz, chia tohumu, tereyağı ve vanilya aromasını ekleyin. Çok yumuşak ve kırılgan bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hafif unlanmış tezgaha alın ve merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Yaklaşık 5 cm çapında daire şeklinde kurabiye kalıbı ile ay şeklinde kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarın ve tepside soğumaya bırakın. 

3

Süsleme ve servis

Picture - Chiali Vanilyali Ay Kurabiyesi asama 2

Beyaz çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin, kurabiyelerin üzerine sıkın ve servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Kırılgan bir hamur olduğu için açmadan önce üzerine tek kat haline getirilmiş buzdolabı poşeti serebilirsiniz.