Flag

Çiçek Bahçesi

Yaklaşık 12 dilim
Orta
300 dk.
Ananaslı bademli pasta tarifi..
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (20x32 cm)
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Pandispanya
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilyalı Puding
2,5 su bardağısüt
1 paketDr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 gyumuşak margarin
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
200 gküp şeklinde doğranmış konserve ananas
0,5 su bardağıiri kırılmış badem
Islatmak için
0,5 su bardağısüt
1 yemek kaşığıtoz şeker
Süslemek için
1 paketDr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
2,5 su bardağısu
40 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
Picture - Dr. Oetker Çilek Aromalı Bitkisel Jel
1

Ön hazırlık

Yuvarlak kalıbı margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

2,5 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.


Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.


Soğuyan pudingi mikserin orta devrinde 1-2 dakika çırpın. Pudingi hazırladığınız pasta kremasının üzerine dökün. Mikserin orta devrinde 1-2 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı ikiye bölün, yarısına ananas ve bademi ekleyip kaşık ile karıştırın.


Yarım su bardağı süte 1 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın.

4

Şekillendirme ve süsleme

Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı servis tabağına alın ve şekerli süt ile ıslatın. Üzerine ananaslı bademli kremanın yarısını yayın ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Islatıp kalan ananaslı kremayı yayın. Üzerine son kat pandispanyayı koyun ve kalan şekerli süt ile ıslatın. Pastayı ayırdığınız krema ile kaplayın. Buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin.


2,5 su bardağı suyu kaynatıp derin bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltın ve eriyinceye kadar kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız jeli dikdörtgen kalıba dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın.


Çikolatayı benmari yöntemi ile eritip pişirme kağıdından hazırlanmış huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip pişirme kağıdı üzerine çiçekler çizin. Donuncaya kadar bekletip pişirme kağıdından ayırın.


Donan jeli değişik şekildeki kurabiye kalıpları ile kesip hazırladığınız çikolatalarla birlikte pastanın üzerine sıralayın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.