Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çifte Kumrular

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile süslenen kalp kurabiyeler.

yaklaşık 20 - 25 adet

biraz zaman alır 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çifte Kumrular

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Tatlı Kurabiye Un
175 g yumuşak margarin
3 yemek kaşığı su

Üzeri için:

1 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
Gıda boyası (kahverengi) (kahverengi)

Islatmak için:

1 çay kaşığı bal
½ çay bardağı su

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un karışımını derin bir kaba boşaltın. Üzerine margarin ve suyu ilave edip iyice yoğurun. Hafif unlanmış tezgahta merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 10 - 12 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şeker hamurunun renklendirilmesi

Şeker hamurunu paketinden çıkarın ve yumuşayıncaya kadar elinizle yoğurun. Hamurdan cevizden daha büyük bir parça ayırın, hava almayacak şekilde streç filme sarın. Kalan şeker hamurunu iki eşit parçaya bölün. İlk yarısına kırmızı jel renklendiriciyi azar azar damlatarak dıştan içe doğru açık pembe rengini elde edinceye kadar yoğurun. Şeker hamurunun ikinci yarısına mavi jel renklendiriciyi azar azar damlatarak yoğurun.

Ayırdığınız şeker hamurunun yarısına 2 damla kırmızı ve 5 damla sarı jel renklendirici damlatın, kürdanla renkleri birbirine karıştırın. Daha sonra şeker hamurunu dıştan içe doğru yoğurarak turuncu rengi elde edin. Kalan yarısını kahverengi gıda boyası ile renklendirin.

4

Süsleme ve servis

Bir çay kaşığı balı yarım çay bardağı suda eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız pembe şeker hamurunu elinizle kısa bir süre yoğurduktan sonra hafif nişasta serpilmiş tezgahta merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kurabiyeleri kestiğiniz kalp kalıp ile şeker hamurundan kalp şekiller çıkarın. Çıkardığınız kalp şekillerin üzerlerini streç film ile kapatın. Mavi renkteki şeker hamurunda aynı şekilde hazırlayın. Bir adet mavi kalbin üzerine pembe kalp koyun, keskin bir bıçak ile üst ortasından başlayarak kıvrımlı bir şekilde aşağıya doğru kesin. 2 adet kurabiyenin üzerine ballı su sürün, kestiğiniz şeker hamurlarını bir tarafına pembe, diğer tarafına mavi gelecek şekilde kurabiyelerin üzerine yapıştırın. Kurabiyelerin tamamını bu şekilde hazırlayın. Kalan mavi ve pembe şeker hamurlarıyla kanat hazırlayın. Altlarına az miktarda ballı su sürüp kurabiyenin üzerine yapıştırın. Turuncu şeker hamuruyla küçük kalpler yapın ve gagalarını oluşturun. Kahverengi şeker hamuru ile dal yapın ve kurabiyenin alt kısmına az miktarda su sürerek yapıştırın. Yaptığınız minik kalplerden dalların üzerine yapıştırarak kuşların ayaklarını oluşturun.

Beslenme bilgileri * Çifte Kumrular

Porsiyon / Servis 100 g / ml