Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolata Diyarı

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Antep fıstıklı çikolatalı parfe.

Yaklaşık 5 - 6 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolata Diyarı

Malzemeler:

40 g bitter çikolata
0,5 su bardağı Antep fıstığı-bütün
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2 su bardağı süt
3 - 4 adet kedidili bisküvi (iri kırılmış)

Üzeri için:

2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 - 2 yemek kaşığı kırılmış badem

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine döküp ince yayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.

2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin. Bisküvi parçalarını ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.

12-13 cm çapındaki derin bir kasenin iç kısmını streç film ile kaplayın.

Hazırladığınız çikolatalı Antep fıstıklarını iri parçalara kırın ve soğuyan pudinge ekleyin. Kaşık ile karıştırıp hazırladığınız kaseye alın. Üzerini düzeltip streç film ile kapatın ve dondurucuda 3-4 saat bekletin.

Servisten önce tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Streç filmi çıkarıp üzerine çay süzgeci ile kakao serpin. Badem kırığı ve arzuya göre çilek ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.