Flag

Çikolata Diyarı

Yaklaşık 5 - 6 dilim
Orta
300 dk.
Antep fıstıklı çikolatalı parfe.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
40 gbitter çikolata
0,5 su bardağıAntep fıstığı-bütün
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
2 su bardağısüt
3 - 4 adetkedidili bisküvi (iri kırılmış)
Üzeri için
2 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 - 2 yemek kaşığıkırılmış badem

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Antep Fıstıklı Puding
Picture - Dr. Oetker Kakao

Hazırlanışı

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Pişirme kağıdı üzerine döküp ince yayın ve buzdolabında 1 saat bekletin.


2 su bardağı sütü tencereye alın ve üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5 dakika bekletin. Bisküvi parçalarını ilave edin, karıştırın ve soğumaya bırakın.


12-13 cm çapındaki derin bir kasenin iç kısmını streç film ile kaplayın.


Hazırladığınız çikolatalı Antep fıstıklarını iri parçalara kırın ve soğuyan pudinge ekleyin. Kaşık ile karıştırıp hazırladığınız kaseye alın. Üzerini düzeltip streç film ile kapatın ve dondurucuda 3-4 saat bekletin.


Servisten önce tatlıyı dondurucudan çıkarıp 5 dakika bekletin. Kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Streç filmi çıkarıp üzerine çay süzgeci ile kakao serpin. Badem kırığı ve arzuya göre çilek ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.