Flag

Çikolata Düşkünü Kirpiler

3 adet
Kolay
40 dk.
Armut ve üzümle hazırlanan pastacı kremalı sevimli kirpiler.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Armutlar için
3 adetsert armut
2,5 su bardağısu
1,5 su bardağıtoz şeker
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
3 su bardağıçekirdeksiz yeşil üzüm
9 adetkaranfil
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
1

Armutların hazırlanışı

Armutların içlerini geniş kısmından oyun. Uzun olan kısmının kabuğunu soyun. Geniş bir tencereye sıralayın, üzerlerine su ve toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte arada çevirerek 15 dakika pişirin. Süre sonunda tencereden alın ve soğumaya bırakın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Hazırladığınız kremayı soğuyan armutların içine doldurun.

3

Süsleme ve servis

Üzüm tanelerini kürdanlara batırın. Daha sonra bu kürdanları armutların üzerine kirpi dikeni şeklinde yan yana batırın. Karanfilleri göz ve burun kısımlarına yerleştirin.


Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Armutların sivri kısımlarını çikolataya batırıp çıkararak burun şeklinde kaplanmasını sağlayın. Kalan çikolatayı küçük bir kaseye koyun ve üzümleri batırarak tüketmek üzere kirpi armutların yanında servis yapın.