Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çikolata Hazinesi

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bu pasta sizi çikolata hazinesine götürecek.

yaklaşık 12 dilim

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolata Hazinesi

Pandispanya:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
1 su bardağı öğütülmüş fındık (kavrulmuş) (kavrulmuş)

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos
2 ½ çay bardağı süt
40 g rendelenmiş sütlü çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Öğütülmüş fındıkları da ilave edip iyice karıştırın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 40 - 45 dk.

3

Şekillendirme

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. Bıçak yardımı ile üst katın ortasından 14 cm çapında bir yuvarlak çıkartın. Çıkarttığınız pandispanyayı ufalayın.

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve ufaladığınız pandispanyayı da ilave ederek iyice karıştırın. Bu karışımı pastanın alt katının üzerine sürün ve üzerine ikinci halka katı kapatın.

Margarin, 1,5 su bardağı süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. 1 su bardağını ayırıp kalanıyla pastayı kaplayın.

Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin. İyice soğutup ayırdığınız pasta kreması ile çırpın ve pastanın üzerindeki boşluğa dökün. Buzdolabında 3-4 saat bekletin, çikolata rendesi ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çikolata Hazinesi

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın