Flag

Çikolata Kaplı Portakallı İrmik Helvası

Yaklaşık 8 dilim
Kolay
220 dk.
Çikolata kaplı portakallı cevizli pratik irmik helvası tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Malzemeler
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz
1 poşetDr. Oetker İrmik Helvası
2 su bardağısu
0,5 çay bardağısıvı yağ
1portakal kabuğu rendesi
Üzeri için
0,5 çay bardağıkrema
70 gbitter çikolata

Ürünü incele

1

İrmik helvasının hazırlanışı

Cevizleri yağsız tavada hafif pembeleşinceye kadar kavurun.

Sıvı yağ ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Üzerine irmik helvasını ilave edip karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp tencerenin kapağını kapatın. Suyunu tamamen çekince ocaktan alın. Ceviz ve portakal kabuğu rendesini ilave edip birkaç kez alt üst karıştırın ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.

2

Şekillendirme

16 cm çapındaki derin bir kabın iç kısmını streç film ile kaplayın. İçine irmik helvasını doldurun ve kaşık ile üzerini düzeltin. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Streç film ile üzerini kapatıp buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

3

Kaplamanın hazırlanışı

Kremayı bir kaba alın ve orta ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, bekletmeden iri parçalara kırdığınız çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.

4

Kaplama ve servis

Soğuyan irmik helvasını ters çevirerek servis tabağına alın ve streç filmi çıkarın. Hazırladığınız kremalı çikolatayı kaşık ile üzerini kaplayacak şekilde yayın. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletip arzuya göre portakal kabuğu rendesi ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.