Flag

Çikolata Parçalı Cheesecake

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
140 dk.
Çikolata parçaları ile hazırlanıp çikolata sos ile servis edilen pişmeyen cheesecake tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Taban
200 gyulaflı bisküvi
50 gmargarin veya tereyağı
1,5 - 2 yemek kaşığısüt
Krema
1 poşetDr. Oetker Cheesecake Yap
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2,5 çay bardağıyoğurt
3 - 4 yemek kaşığıDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt
1 - 2 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
1

Taban

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarin veya tereyağını kısık ateşte eritin. 1,5-2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.

2

Krema

2 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Çikolata parçalarını ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabına alın ve en az 2 saat bekletin.

3

Çikolatalı sos

2,5 su bardağı sütü bir tencereye alıp üzerine çikolatalı sos poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve karıştırarak 2-3 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp kabuk tutmaması için arada karıştırarak soğutun.

4

Servis

Bıçak yardımı ile Cheesecake'i kalıbın kenarlarından ayırın, daha sonra kalıbın kelepçesini çözün. Üzerine çikolatalı sos döküp Antep fıstığı ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.