Flag

Çikolata Parçalı Vişneli Pasta

12 dilim
Orta
30 dk.
Klasik çikolata parçalı vişneli pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)

Malzemeler

Pandispanya için
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
1 çay bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
Dolgu
2,5 su bardağıdondurulmuş çekirdeksiz vişne
0,5 çay bardağıtoz şeker
0,5 çay bardağısu
1,5 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Islatmak için
1,5 su bardağıvişne suyu
Kaplamak için
1 paketDr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Üzeri için
vişne

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın. 

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı ve pişirme

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne ve toz şekeri bir tencereye alın. Yarım çay bardağı suyu bir kaseye alın. Üzerine nişastayı ilave edip kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Karışımı vişnelerin üzerine dökün. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve dolgu

Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Vişne suyu ile ıslatın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Vişneli karışımın yarısını kremanın üzerine yayın. 2 yemek kaşığı kadar çikolata parçası serpin ve ikinci kat pandispanyayı koyun. Kalan vişne suyunun yarısı ile ıslatın ve aynı şekilde krem şanti, vişne ve çikolata parçaları koyun. Son kat pandispanyayı koyun.

5

Kaplama ve süsleme

Pasta kremasını süt ile tarifine göre çırpın. Pastayı kaplayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin.

Süre sonunda üzerini kalan çikolata parçaları ve vişne ile süsleyip servis yapın.