Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çikolata Tutkusu

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Ahududu dolgulu çikolatalı kek.

yaklaşık 8 - 10 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolata Tutkusu

Hamur:

2 poşet Dr. Oetker Kuvertür
1 su bardağı krema
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
100 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
½ çay bardağı süt
3 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı

Dolgu:

1 su bardağı dondurulmuş ahududu
1 ½ yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
½ çay bardağı su

Süslemek için:

Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

2 poşet kuvertürü bir kaseye boşaltın. 1/3'ünü bir kaba alın ve benmari yöntemi ile ertitin. Kremayı ayrı bir kaba alın ve kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, kalan kuvertürü ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığında bekletin.

Kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarlarını yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin, süt ve benmari yöntemi ile erittiğiniz kuvertürü ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Antep fıstıklarını ilave edip spatula yardımı ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.

Fırından alın, 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Ahududuları bir tencereye alın, üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ilave edin. Nişasta eriyinceye kadar karıştırın. Orta ateş üzerinde pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında ocağı kısın, yaklaşık 5 dakika daha arada karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

4

Şekillendirme ve dolgu

Soğuyan keki enlemesine ikiye kesin. Alt katı servis tabağına alın. Hazırladığınız ahududulu sosu kaşık yardımı ile üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Soğuyan kuvertürlü krema karışımı ile keki kaplayın. Antep fıstığı ile süsleyin. Buzdolabında yaklaşık 2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çikolata Tutkusu

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın