Flag

Çikolatalı Armutlu Sütlaç

Yaklaşık 5 - 6 kup
Orta
150 dk.
Karamelize edilmiş armut, çikolata ve ceviz ile hazırlanan sütlaç kup tarifi
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Çikolatalı karışım
1,5 çay bardağıkrema (%35 yağlı)
100 gbitter çikolata
Armutlu karşım
2 adetsert armut
1 çay bardağısu
2 yemek kaşığıtoz şeker
Sütlaç
1 poşetDr. Oetker Sütlaç
3,5 su bardağısüt
0,5 çay kaşığımuskat rendesi
1 çay bardağıiri kırılmış ceviz

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sütlaç
1

Çikolatalı karışım

Kremayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşte arada karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın, bekletmeden çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığında bekletin.

2

Armutların hazırlanışı

Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Çekirdekli kısmını çıkarıp küçük küpler şeklinde doğrayın. Geniş bir tavaya alın, üzerine su ve toz şekeri ekleyip orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince ocağı kısın ve hafif karamelize oluncaya kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

3

Sütlacın hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine sütlaç poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp muskat rendesini ekleyin ve 5 dakika daha pişrmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak 5-10 dakika ılıtın.

4

Kupların hazırlanışı ve servis

Sütlacı, aralara çikolatalı karışım, armut ve ceviz koyarak kuplara doldurun. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın. 1-2 saat bekletip servis yapın.