Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Ay Kurabiye

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tereyağı ile hazırlanan nefis ay kurabiyeleri. Tarifi kolay ve sunumlar için ideal.

Yaklaşık 30 adet

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Ay Kurabiye

Hamur:

125 g tereyağı (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Süslemek için:

50 g bitter çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Tereyağı, un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri ve şekerli vanilini derin bir kaba alın, yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30-35 dakika bekletin.

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Süre sonunda hamuru tezgah üzerine alın ve yoğurun. Merdane yardımı ile 0.5 cm kalınlığında açın. 6-7 cm çapındaki kurabiye kalıbı veya su bardağı yardımı ile yarım ay şeklinde kesin. Tepsiye sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 15 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

2

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyeleri süsleyin. Donuncaya kadar bekletip servis yapın.