Flag

Çikolatalı Ay Kurabiye

30 adet
Orta
30 dk.
Hamurunda eritilmiş ve ufalanmış çikolata bulunan nefis kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
100 gbitter kuvertür çikolata
200 gun
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
125 goda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
1yumurta
Süslemek için
25 gsütlü çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

75 g çikolatayı kesme tahtası üzerine alın ve bıçak ile ince doğrayın. Kalan çikolatayı benmari yöntemi ile eritin.

2

Hamurun hazırlanışı

Un, hamur kabartma tozu ve kakaoyu karıştırın. Tereyağı ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilin ve tuzu ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Yumurtayı ekleyip yarım dakika çırpın. Erittiğiniz çikolatayı azar azar karışıma dökerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız un karışımını ilave edin ve mikserin hamur karıştırıcı uçları ile 1 dakika çırpın. Hamuru tezgaha alıp ince doğradığınız çikolatayı ilave ederek kısa bir süre yoğurun. Hamuru hava almayacak şekilde sarın ve buzdolabında 15-20 dakika bekletin.

3

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C


Hamuru buzdolabından çıkarın ve kısa bir süre yoğurun. 2 eşit parçaya bölün. İkisini de 30 cm uzunluğunda rulo yapın ve her birini bıçak ile 15 eşit parçaya kesin. Hamur parçalarını elinizde yuvarlayın ve yarım ay şekli verin. Fırın tepsisine aralıklı sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 9 - 10 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

4

Süsleme ve servis

Sütlü çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. 5 dakika soğutup pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip kurabiyelerin üzerlerine ince şeritler şeklinde sıkın. Çikolatalar donuncaya kadar bekletip servis yapın.