Flag

Çikolatalı Bademli Mascarpone Peynirli Tiramisu

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
180 dk.
Dr. Oetker Tiramisu ile hazırlanan çikolatalı bademli tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Bu tarife özel ipuçları
Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Tiramisu
50 gyumuşak margarin
2yumurta
5 - 6 yemek kaşığısüt
Islatmak için
1,5 - 2 su bardağısüt
2 - 3 yemek kaşığıtoz şeker
1 - 2 yemek kaşığıçözünebilir kahve
Krema için
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
200 gmascarpone peyniri
Süslemek için
1 çay bardağıbadem-bütün
80 gbitter çikolata

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tiramisu un karışım poşetini çırpma kabına boşaltın. Üzerine margarin, yumurta ve sütü ilave edin. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hamuru pişirme kağıdının üzerine kağıdın kenarlarından taşmayacak şekilde yayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Soğuyan keki ters çevirip pişirme kağıdını çıkarın. Dik olarak iki eşit parçaya kesin.

3

Islatma karışımının hazırlanışı

Sütü derin bir kaseye alın. Üzerine toz şeker ve kahveyi ekleyip eriyinceye kadar karıştırın.

4

Kremanın hazırlanışı

Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krema poşetini boşaltın. Mikserin çırpıcı uçları ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Mascarpone peynirini ilave edip 1 dakilka daha çırpın.

5

Tiramisunun hazırlanışı

Kekin bir parçasını servis tabağına alın. Islatma karışımının yarısını kaşık ile kekin yüzeyine azar azar dökerek ıslatın. Kremanın yarısını ıslattığınız kekin üzerine yayın. İkinci kek parçasını koyun ve kalan ıslatma karışımı ile ıslatın. Kalan krema ile üzerini kaplayın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin.

6

Süsleme ve servis

Bademleri sıcak suda 10-15 dakika bekletin. Sudan çıkarıp kabuklarını soyun ve kuruyuncaya kadar bekletin. Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. İçine bademleri atıp her tarafını çikolataya bulayın. Çatal ile fazla çikolatalarını akıtarak kaseden çıkarın ve pişirme kağıdı üzerine sıralayın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. Tiramisuyu buzdolabından çıkarıp üzerine kakaoyu serpin. Dilimleyip çikolatalı bademler ile süsleyerek servis yapın.

Bu tarife özel ipuçları

  • Benmari yöntemi: Su dolu bir kabın içine oturtulan daha küçük bir kaba, ısıtılacak veya eritilecek malzeme konur. Suyu kısık ateşte ısıtarak üstteki malzemenin dibi tutmadan, yanmadan ısınması veya erimesi sağlanır.