Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çikolatalı Bezeli Pasta

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bitter çikolatalı puding ve badem dolgulu pasta.

yaklaşık 8 dilim

biraz zaman alır 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Bezeli Pasta

Hamur:

1 ½ çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
2 su bardağı süt
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Islatmak için:

1 çay bardağı süt

Kaplama:

1 poşet Dr. Oetker Orman Meyveli Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Beze:

1 yumurta akı
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı limon suyu
6 - 7 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı

Üzeri için:

1 çay bardağı krema
80 g bitter çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 2 dakika çırpın. Üzerine şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından aldığınız keki 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğutma teli üzerine alın. Soğuduktan sonra enlemesine üçe kesin.

3

Dolgunun hazırlanışı

Pudingi 2 su bardağı süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Üzerine bademi ekleyin ve karıştırın.

4

Şekillendirme

Kekin ilk katını servis tabağına alın ve sütün 1/3'ü ile ıslatın. Üzerine bademli pudingin yarısını yayın. İkinci kat keki üzerine kapatın, kalan sütün yarısı ile ıslatın ve kalan pudingi yayın. Üzerine üçüncü kat keki kapatıp kalan süt ile ıslatın. 1 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın. Pastayı krem şanti ile kaplayın, kenarlarını pasta tarağı veya çatal ile çizerek şekillendirin. Buzdolabına alın ve 3 saat bekletin.

5

Bezenin hazırlanışı

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 120°C

Alt-üst pişirme: 130°C

Yumurta akını cam bir kaseye alın ve mikserin yüksek devrinde kar haline gelinceye kadar 2-3 dakika çırpın. Mikserin en düşük devrinde çırpmaya devam ederek pudra şekerini azar azar ilave edin. Şekerli vanilin ve limon suyunu da ekleyip 3 dakika daha çırpın. Jel renklendiriciyi karışımın üzerine farklı noktalara damlatın. Kaşık ile alttan üste doğru yavaşça birkaç kez karıştırarak renklendiriciyi tam yedirmeden hareli kalmasını sağlayın. Karışımı düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Fırın tepsisine cevizden daha küçük toplar sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Bezeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

6

Çikolatalı karışımın hazırlanışı

Kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı iri parçalara kırarak ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

7

Süsleme ve servis

Pastayı buzdolabından çıkarıp üzerine çikolatalı karışımı yayın. Bezeler ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çikolatalı Bezeli Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın