Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çikolatalı Bezeli Pastacıklar

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kakaolu bezeler ile hazırlanan vişneli fındıklı pastacıklar.

4 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Bezeli Pastacıklar

Beze:

4 yumurta akı
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığı limon suyu

Dolgu:

1 su bardağı çekirdeksiz vişne
½ çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı fındık kırığı

Süslemek için:

40 g bitter çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisi boyutunda pişirme kağıdı kesin. Üzerine kurşun kalem ile 8 cm çapında 12 daire çizin. Pişirme kağıdını ters çevirerek fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 120 °C

Alt-üst pişirme: 130 °C

2

Bezelerin hazırlanışı ve pişirme

Yumurta aklarını cam veya metal çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Toz şekeri 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, kakao ve limon suyunu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Yaklaşık 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıdına çizdiğiniz dairelerin içlerini kaplayacak şekilde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 35 - 40 dk.

Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne ve toz şekeri küçük bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak kıvam alıncaya kadar 10-12 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

4

Pastacıkların hazırlanışı ve servis

Servisten önce krem şantiyi soğuk süt ile önce düşük, sonra yüksek devirde 2-3 dakika çırpın ve krema sıkma torbasına doldurun. Servis tabağına 1 adet beze koyun, üzerine krem şanti sıkın, vişne sıralayın ve fındık kırığı serpin. Üzerine bir beze daha koyun ve aynı işlemi tekrarlayın. Son bezeyi de koyup krem şanti, vişne, çikolata ve fındık kırığı ile süsleyin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp bekletmeden servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çikolatalı Bezeli Pastacıklar

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın