Flag

Çikolatalı Bezeli Pastacıklar

4 adet
Orta
100 dk.
Kakaolu bezeler ile hazırlanan vişneli fındıklı pastacıklar.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Beze
4yumurta akı
1 su bardağıtoz şeker
1 çay kaşığıDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 tatlı kaşığılimon suyu
Dolgu
1 su bardağıçekirdeksiz vişne
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıfındık kırığı
Süslemek için
40 gbitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Fırın tepsisi boyutunda pişirme kağıdı kesin. Üzerine kurşun kalem ile 8 cm çapında 12 daire çizin. Pişirme kağıdını ters çevirerek fırın tepsisine serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 130 °C

Turbo pişirme: 120 °C

2

Bezelerin hazırlanışı ve pişirme

Yumurta aklarını cam veya metal çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Toz şekeri 3 seferde ekleyerek orta devirde toplam 3 dakika çırpın. Şekerli vanilin, kakao ve limon suyunu ekleyip düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Yaklaşık 1 cm çapında düz uçlu krema sıkma torbasına doldurun. Pişirme kağıdına çizdiğiniz dairelerin içlerini kaplayacak şekilde sıkın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika


Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne ve toz şekeri küçük bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve arada karıştırarak kıvam alıncaya kadar 10-12 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

4

Pastacıkların hazırlanışı ve servis

Servisten önce krem şantiyi soğuk süt ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3-4 dakika çırpın ve krema sıkma torbasına doldurun. Servis tabağına 1 adet beze koyun, üzerine krem şanti sıkın, vişne sıralayın ve fındık kırığı serpin. Üzerine bir beze daha koyun ve aynı işlemi tekrarlayın. Son bezeyi de koyup krem şanti, vişne, çikolata ve fındık kırığı ile süsleyin. Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayıp bekletmeden servis yapın.