Flag

Çikolatalı Burgular

Yaklaşık 4 adet
Orta
150 dk.
Çikolata ve kuru üzüm dolgulu mayalı burgu çörekler çok nefisler!
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
3 - 3,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
100 gtereyağı
0,5 çay bardağıılık süt
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1yumurta
1yumurta akı
Dolgu
2 - 3 yemek kaşığısüt
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağıçekirdeksiz kuru üzüm
80 giri kırılmış bitter çikolata
Üzeri için
1yumurta sarısı
3 - 4 yemek kaşığıhaşhaş tohumu

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Hamurun hazırlanışı

Unu eleyip bir kaba alın, mayayı ilave edin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı, süt, toz şeker, şekerli vanilin, yumurta ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

2

Şekillendirme ve pişirme

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Süre sonunda hamuru kısa bir süre yoğurup 4 eşit parçaya bölün. Her birini unlanmış tezgahta merdane ile 10x20 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın. Üzerlerine fırça ile süt sürüp toz şeker serpin. Üzerine kuru üzüm ve iri kırılmış çikolatayı yayın. Hamurların uzun tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın. İki ucu birleştirip burun ve fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpin. 15-20 dakika bekletip pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkartıp ılık veya soğuduktan sonra servis yapın.