Flag

Çikolatalı Crème Olé Kup

Yaklaşık 5 - 6 kup
Orta
40 dk.
Cranberry'li kek paçaları ile hazırlanan kup.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (25x30 cm)

Malzemeler

Kek
0,5 su bardağıun
0,5 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
50 gtereyağı
1 çay bardağıtoz şeker
1yumurta
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
0,5 çay bardağıkurutulmuş turna yemişi (cranberry)
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Crème Olé
1 poşetDr. Oetker Crème Olé Çikolatalı
2,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
Süslemek için
10 - 15 adetkurutulmuş turna yemişi (cranberry)

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Crème Olé Çikolatalı
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikserin yüksek devrinde 1 dakika çırpın. Üzerine yumurta ve şekerli vanilini ekleyip 1 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ilave edin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Cranberry ve çikolata parçalarını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 - 12 dakika


Fırından çıkarıp soğutun. Küp şeklinde minik parçalar elde edecek şekilde kesin.

3

Kupların hazırlanışı

2,5 su bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine Crème Olé poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Aralara kek parçaları koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Kupların üzerini kek parçaları ve cranberry ile süsleyip servis yapın.