Flag

Çikolatalı Fındıklı Cheesecake

Yaklaşık 8 - 10 dilim
Orta
150 dk.
Fındık krokan ve çikolata parçaları ile lezzetlendirilmiş pişmeyen cheesecake tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Taban
200 gyulaflı bisküvi
50 gmargarin veya tereyağı
1,5 - 2 yemek kaşığısüt
0,5 su bardağıfındık kırığı
Krema
1 poşetDr. Oetker Cheesecake Yap
2 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
2,5 çay bardağıyoğurt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Üzeri için
0,5 çay bardağıtoz şeker
1 çay bardağıortadan ikiye bölünmüş fındık
1 poşetDr. Oetker Hazır Çikolatalı Sos

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
1

Taban

Bisküvileri mutfak robotunda öğütün. Margarin veya tereyağını kısık ateşte eritin. 1,5-2 yemek kaşığı süt ile birlikte bisküvilere ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın. Fındıkları ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve kaşığın tersi ile hafifçe bastırarak tabana yayın.

2

Krema

2 su bardağı sütü çırpma kabına alın ve üzerine Cheesecake Yap poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 2 dakika çırpın. Yoğurdu ilave edin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın. Çikolata parçalarını ekleyip kaşık ile karıştırın. Hazırladığınız bisküvili tabanın üzerine dökün ve kaşık ile yayın. Buzdolabına alın ve yaklaşık 2 saat bekletin.

3

Süsleme ve servis

Toz şekeri bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırmadan eritin. Şeker eriyip bal rengi olduğunda fındıkları ilave edin, karıştırıp ocaktan alın ve bekletmeden pişirme kağıdı üzerine yayın. Soğuduktan sonra iri parçalara kırın. Kalıbın kelepçesini açın. Cheesecake'in üzerine çikolatalı sos dökün, fındık krokanlarını sıralayın ve dilimleyerek servis yapın.