Flag

Çikolatalı Fındıklı Kek

Yaklaşık 12 dilim
Orta
140 dk.
Hamuru bol fındıklı olan ve çikolatalı sos ile servis edilen kek tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kek kalıbı (11x30 cm)

Malzemeler

Hamur
4yumurta sarısı
1 su bardağıtoz şeker
150 gyumuşak margarin
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
2 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 su bardağıfındık kırığı
4yumurta akı
Üzeri için
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Sos
2,5 su bardağısüt

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Sos
1

Ön hazırlık

Kek kalıbını margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Yumurta sarılarını toz şeker ile 4-5 dakika çırpın. Margarin ve şekerli vanilini ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin, fındıkları ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar halini alıncaya kadar çırpın ve hamura ekleyip iyice karıştırın. Hamuru kek kalıbına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 55 - 60 dakika

3

Sosun hazırlanışı ve servis

Keki fırından çıkartın. 10-15 dakika bekletip kalıptan çıkartın.


Çikolatalı sosu süt ile tarifine göre hazırlayın, arada karıştırarak soğutun. Soğuyan kekin üzerine döküp dilimleyerek servis yapın.