Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Kahveli Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Kahveli süt ile ıslatılan Antep fıstıklı pasta.

Yaklaşık 12 dilim

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Kahveli Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
0,5 su bardağı su
3 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

Dolgu:

0,5 çay bardağı krema
150 g bitter çikolata
1 çay bardağı iri kırılmış Antep fıstığı

Islatmak için:

1 tatlı kaşığı çözünebilir kahve
1 su bardağı ılık süt

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Süslemek için:

40 g bitter çikolata
1 - 2 tatlı kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
1 poşet Dr. Oetker Pasta Süsü - Çiçek

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serin ve kenarını margarin ile yağlayın. Pişirme kağıdından 13x29 cm boyutlarında 2 adet şerit kesin. Bu şeritleri kalıbın kenarına yerleştirerek kenar yüksekliği oluşturun. Fırını belirtilen dereceye göre ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Antep fıstıklarını ilave edip kısa bir süre daha çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 50 dakika

Fırından alın, kalıbın kelepçesini ve kenarlardaki pişirme kağıdını çıkarıp pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Ganajın hazırlanışı

Kremayı bir tencereye alın ve kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve çikolatayı ekleyin, tamamen eriyinceye kadar kaşık ile karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığında bekletin.

4

Şekillendirme ve kaplama

Kahveyi ılık süte ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine üçe kesin. İlk katı ters çevirerek servis tabağına alın. Hazırladığınız kahveli sütün yarısı ile ıslatın. Soğuyan ganajın yarısını pandispanyanın üzerine yayın. Antep fıstığı serpin ve ikinci kat pandispanyayı üzerine kapatın. Islatıp kalan ganajı yayın, Antep fıstığını serpin ve üçüncü kat pandispanyayı üzerine kapatın.

5

Süsleme ve servis

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Hazırladığınız pasta kreması ile pastayı kaplayın ve buzdolabında 15 dakika bekletin. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Ucunu makas ile kesip pastanın alt kısmından başlayarak ortasına kadar dal oluşacak şekilde sıkın. Antep fıstıkları ve çiçek şeklindeki pasta süslerini dalların kenarlarına sıralayın. Buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza'dan temin edebilirsiniz.