Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çikolatalı Keşküllü Pasta

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata partçalı kek üzerinde keşkül.

yaklaşık 12 dilim

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Keşküllü Pasta

Hamur:

100 g yumuşak margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta (orta boy)
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
½ su bardağı süt
1 su bardağı un
½ su bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
3 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Dolgu:

1 su bardağı püre haline getirilmiş vişne
2 - 3 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Keşkül
2 ½ su bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Muz Aromalı Jel
2 su bardağı su

Süslemek için:

iri kırılmış Antep fıstığı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Margarin ve toz şekeri mikser ile 2 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin ve sütü ekleyip 1 dakika daha çırpın. Un, nişasta, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve karışıma ilave edin. Mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Çikolata parçalarını ekleyin ve kısa bir süre karıştırın. Hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından çıkarıp soğutun. Keki kalıptan çıkarıp enlemesine ikiye kesin. Alt katı tekrar kalıba koyun.

3

Dolgunun hazırlanışı

Vişne püresini toz şeker ile orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun ve kalıptaki kekin üzerine yayın. Üzerine ikinci kat keki koyun.

4

Süsleme ve servis

Sütü bir tencereye alın ve üzerine keşkül poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın, 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.

2 su bardağı suyu kaynatıp bir kaba alın. Üzerine jel poşetini boşaltıp kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. 10 dakika bekletip üzerine sıcak keşkülü ekleyin ve mikserin düşük devrinde 1-2 dakika karıştırın. Bu karışımı kalıp içindeki kekin üzerine dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin. Antep fıstığı ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çikolatalı Keşküllü Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın