Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Nal Kurabiye

(0)
5 2 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Tereyağlı çikolatalı kurabiyeler. Pastane kurabiyesi tipinde şans getiren lezzetler...

Yaklaşık 25 - 30 adet

çok pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Nal Kurabiye

Malzemeler:

150 g tereyağı
50 g bitter çikolata
3 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 çay bardağı yoğurt

Süslemek için:

50 g bitter çikolata

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Tereyağı ve çikolatayı bir kaba alıp benmari yöntemi ile eritin. Un ile hamur kabartma tozunu karıştırıp derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, şekerli vanilin ve kakaoyu ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine eritilmiş tereyağlı çikolatayı ve yoğurdu ilave edip yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar alıp tezgah üzerinde rulo şeklinde uzatın. İki ucundan kıvırarak nal şekli verin. Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Süsleme ve servis

Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun, ucunu makas ile kesin ve kurabiyelerin üzerine çizgiler şeklinde sıkarak süsleyin.