Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Ombre Pasta

(0)
4 7 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı vanilinli pasta.

Yaklaşık 8 kişilik

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Ombre Pasta

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kuvertür
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı fındık kırığı

1. Hamur:

1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
2 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

2. Hamur:

1 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
2 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Krema:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli & Çikolatalı Duo Pasta Kreması
300 ml buzdolabında soğutulmuş süt
50 g yumuşak margarin

Islatmak için:

1,5 su bardağı süt

Kalıp:

Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ganajın hazırlanışı

Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte arada karıştırarak kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Bekletmeden kuvertürü ekleyin ve kaşık ile eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğutun.

2

Hamurların hazırlanışı

Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

Unu bir kaba alın, üzerine hamur kabartma tozu ve nişastayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alın. Mikserin çırpıcı uçları ile 2-3 dakika çırpın. Şekerli vanilini ilave edin ve 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız un karışımını ekleyin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru kalıba alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 30 - 35 dakika

Süre sonunda keki fırından alın. 5 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. 2. hamuru aynı şekilde nişasta yerine kakao ilave ederek hazırlayın ve pişirin.

3

Kremanın hazırlanışı

Vanilinli kremayı 150 ml (1,5 çay bardağı) soğuk süt ve 25 g yumuşak margarin ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın. Çikolatalı kremayı da aynı şekilde çırpın. Farklı tonlarda krema elde etmek için ayrı bir kaba 2 yemek kaşığı çikolatalı ve 3 yemek kaşığı vanilinli krema koyup karıştırın. Başka bir kaba da 2 yemek kaşığı vanilinli ve 1 yemek kaşığı çikolatalı krema koyup karıştırın.

4

Dolgu ve şekillendirme

Soğuyan kekleri enlemesine ikiye kesin ve sade kekin ilk katını servis tabağına alın. Süt ile ıslatın. Hazırladığınız ganajın 1/3'ünü kekin üzerine yayın ve fındık kırığı serpin. Üzerine kakaolu kek koyun ve ıslatın. Aynı işlemi uygulayarak bir kakaolu bir sade kek olacak şekilde tamamlayın.

5

Kaplama ve servis

Alttan yukarıya doğru rengi açılacak şekilde kremaları yayın. Pastanın yan kısmından spatula ile elinizi kaldırmadan 1-2 kez geçerek hareli görüntü elde edin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin ve dilimleyerek servis yapın.