Flag

Çikolatalı Pasta

10 - 12 dilim
Orta
30 dk.
Çikolatalı krem şanti ve çikolata parçaları dolgulu pasta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Pandispanya içi
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
4yumurta
0,5 su bardağısu
3 yemek kaşığısıvı yağ
25 gDr. Oetker Kakao
Dolgu
1 çay bardağıkrema
60 gbitter çikolata
1 poşetDr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 paketDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Kaplama ve süsleme
1 paketDr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1,5 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
30 grendelenmiş bitter çikolata

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Çikolatalı Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması
1

Ön hazırlık

Kalıbı yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su, sıvı yağ, kakao ve pandispanya unu çırpma kabına alıp mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkarın. 10 dakika sonra kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Kremayı tencereye alın. Düşük ısıdaki ocakta ısıtın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, çikolatayı ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin.

4

Şekillendirme ve kaplama

Pandispanyayı üç eşit parça elde edecek şekilde enlemesine kesin. Pandispanyanın üst kısmından çıkan katı ters çevirerek servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Soğuyan çikolatanın yarısını pandispanyanın üzerine sürün, krem şantinin yarısını yayın ve çikolata parçalarının yarısını serpin. İkinci kat pandispanyayı koyun. Aynı işlemi uygulayın ve son kat pandispanyayı koyun.

Pasta kremasını soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. 3 yemek kaşığı kadarını üst süslemek için ayırın ve pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun. Kalan pasta kreması ile pastayı kaplayın. Huninin ucunu ince kesin ve pastanın alt kısmını süsleyin. Makas ile ucu biraz daha derin kesin ve pastanın üst çerçevesine krema sıkın. Buzdolabında 2-3 saat bekletin. 

Çikolatayı rendeleyin pastanın üzerine serpin ve dilimleyerek servis yapın.