* Çikolatalı Pasta 2
100 g | bitter çikolata |
1 su bardağı | un |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Buğday Nişastası |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu |
100 g | tereyağı |
1 ½ çay bardağı | toz şeker |
3 | yumurta (orta boy) |
1 poşet | Dr. Oetker Şekerli Vanilin |
½ çay bardağı | süt |
1 su bardağı | krema |
200 g | bitter çikolata |
½ su bardağı | süt |
1 tatlı kaşığı | toz şeker |
1 tatlı kaşığı | Dr. Oetker Gourmet Kakao |
Kelepçeli kalıp (Ø 18 cm) |
Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Turbo pişirme: 160°C
Alt-üst pişirme: 170°C
Çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Un, buğday nişastası ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Tereyağı ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Yumurta, şekerli vanilin, süt ve eritilmiş çikolatayı ekleyip 2 dakika daha çırpın. Üzerine un karışımını ekleyin ve düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: yaklaşık 30 - 35 dk.
Keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kremayı küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynayıncaya kadar bekletin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, bekletmeden çikolatayı ilave edin ve eriyinceye kadar karıştırın. Arada karıştırarak soğumaya bırakın. Keki kalıptan çıkarıp üzerindeki bombeli kısmını kesin. Enlemesine üç kat olacak şekilde kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Yarım su bardağı süte 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Kekleri hazırladığınız süt ile ıslatın. Servis tabağındaki kekin üzerine 1 yemek kaşığı kremalı çikolata sürün ve ikinci kat keki kapatın. Aynı şekilde çikolata sürün ve üzerine üçüncü kat keki kapatın. Kekin üzerini ve kenarlarını spatula yardımıyla kremalı çikolata ile kaplayın. Çikolatanın hafif donması için 10 dakika bekletip kaşık yardımı ile şekiller çizin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerine kakao serpin ve dilimleyerek servis yapın.
Porsiyon / Servis | 100 g / ml | |
---|---|---|
Enerji |
1Kj |
1Kj |