Flag

Çikolatalı Soğuk Baklava

20 - 25 dilim
Orta
40 dk.
Çikolatalı sütlü şuruplu soğuk baklava tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dikdörtgen kalıp (22x32 cm)

Malzemeler

Şurup
2 su bardağıtoz şeker
1 su bardağısu
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
Yufka için
20 adetbaklavalık yufka
100 geritilmiş tereyağı
İç malzeme
70 grendelenmiş bitter çikolata
1 su bardağıiri kırılmış Antep fıstığı
Üzeri için
50 gbitter çikolata
1 yemek kaşığıDr. Oetker Gourmet Kakao

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
Picture - Dr. Oetker Gourmet Kakao
1

Şurubun hazırlanışı

2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı suyu tencereye alın. Orta ısıdaki ocakta şeker eriyinceye kadar karıştırın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp üzerine 1,5 su bardağı sütü ekleyin ve karıştırın. 1 su bardağı kremayı karıştırma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın ve el çırpıcısı ile yaklaşık 2 dakika karıştırın. Karışımı sütlü şuruba ilave edip iyice karıştırın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın

2

Şekillendirme ve pişirme

Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C


Yufkaları ortadan ikiye kesin. 20 adet yufkayı her birinin üzerine eritilmiş tereyağı sürerek üst üste kalıba koyun. Üzerine rendelenmiş bitter çikolata ve Antep fıstıklarını yayın. Kalan 20 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üzerine koyun. Bıçak ile kare dilimlere kesin. Üzerine çok hafif tereyağı sürüp pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika


Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin ve üzerine soğuk sütlü şurubu dökün. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alın ve 2-3 saat bekletin

3

Üzerinin hazırlanışı ve servis

Bitter çikolatayı dondurucuda 20 dakika bekletin ve rendenin ince tarafında rendeleyin. Baklavayı buzdolabından çıkarıp üzerine bir süzgeç yardımı ile kakaoyu serpin. Rendelenmiş çikolatayı her bir dilimin üzerine gelecek şekilde kaşık ile koyun. Soğuk servis yapın. Baklavayı bitirinceye kadar buzdolabında bekletin.