Flag

Çikolatalı Turta

8 - 10 dilim
Orta
100 dk.
Bol çikolatalı ve Hindistan cevizli turta tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
0,5 su bardağıun
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 çay kaşığıDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay bardağıHindistan cevizi rendesi
100 gDr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
3yumurta
1 çay bardağıtoz şeker
125 gyumuşak margarin veya tereyağı
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Ön hazırlık

Kalıbın tabanına pişirme kağıdı serip kenarlarını margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden çalıştırın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Üzerine Hindistan cevizi rendesini ilave edip kaşık ile karıştırın. Çikolata parçalarını mutfak robotunda birkaç kez karıştırıp ufalayın.


Yumurta ve toz şekeri çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine margarin veya tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip orta devirde 2 dakika çırpın. Çikolata parçasını ekleyip düşük devirde kısa bir süre çırpın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Kalıptan ve pişirme kağıdından çıkarıp servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.