Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çikolatalı Vişneli Tart

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Bitter çikolatalı puding dolgulu tart tarifi.

Yaklaşık 10 dilim

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çikolatalı Vişneli Tart

Hamur:

1,5 su bardağı un
0,5 su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
125 g tereyağı
1 yumurta (orta boy)

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1 su bardağı krema
1 su bardağı süt
0,5 su bardağı fındık kırığı

Üzeri için:

1,5 su bardağı çekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığı kırılmış Antep fıstığı

Kalıp:

Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, kakao ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru kalıba alın. Elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve kenarına, 3-4 cm yüksekliğinde olacak şekilde yayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve süsleme

Krema ve sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

Tartı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fındık kırığını serpin ve soğuyan pudingi yayın. Vişneleri sıralayıp Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Arzuya göre Hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.