Flag

Çikolatalı Vişneli Tart

Yaklaşık 10 dilim
Orta
200 dk.
Bitter çikolatalı puding dolgulu tart tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Düz tabanlı tart kalıbı (Ø 24 cm)

Malzemeler

Hamur
1,5 su bardağıun
0,5 su bardağıDr. Oetker Pudra Şekeri
1 yemek kaşığıDr. Oetker Kakao
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
125 gtereyağı
1yumurta
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1 su bardağısüt
0,5 su bardağıfındık kırığı
Üzeri için
1,5 su bardağıçekirdeksiz vişne
2 yemek kaşığıkırılmış Antep fıstığı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Pudra Şekeri
Picture - Dr. Oetker Kakao
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Bitter Çikolatalı Puding
1

Ön hazırlık

Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 180 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine pudra şekeri, kakao ve şekerli vanilini ekleyip kaşık ile karıştırın. Üzerine tereyağı ve yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru kalıba alın. Elinizle bastırarak kalıbın tabanına ve kenarına, 3-4 cm yüksekliğinde olacak şekilde yayın. Hamuru çatal ile birçok yerinden delin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika


Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı ve süsleme

Krema ve sütü tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.


Tartı kalıptan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fındık kırığını serpin ve soğuyan pudingi yayın. Vişneleri sıralayıp Antep fıstığı serpin. Buzdolabında 2 saat bekletin. Arzuya göre Hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.