Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çilek Şöleni

recipe-Çilek Şöleni
(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Özel bademli keki ile dikkat çeken bu tarif çilek ve krem şanti ile hazırlanıyor..

yaklaşık 10 dilim

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilek Şöleni

Hamur:

1 ½ su bardağı un
½ çay bardağı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
150 g yumuşak margarin
1 ½ çay bardağı toz şeker
4 yumurta (orta boy)
1 yumurta sarısı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Beze:

1 yumurta akı
½ su bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 çay kaşığı limon suyu
½ su bardağı yaprak badem

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
200 g küp şeklinde doğranmış çilek
½ çay bardağı iri kırılmış badem

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Margarin ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın ve mikser ile 1 dakika çırpın. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısı ve şekerli vanilini ekleyip 2 dakika çırpın. Un karışımını ilave edin ve orta devirde 1 dakika çırpın. Hamurun yarısını kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkarıp keki spatula ile sıyırarak kalıptan ayırın ve çıkarın. Keki pişirme kağıdı ile birlikte alıp soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalıbı yıkayıp iyice kurulayın ve tekrar pişirme kağıdı serin. Kalan hamuru kısa bir süre çırpıp kalıba alın ve üzerini düzeltin.

3

Bezenin hazırlanışı

Yumurta akını cam kaseye alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Pudra şekeri ve şekerli vanilini karıştırıp azar azar ekleyerek orta devirde çırpmaya devam edin. En son limon suyunu ekleyip kısa bir süre çırpın. Kalıptaki hamurun üzerine yayın, bademleri serpin ve pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

4

Dolgu ve servis

İlk keki servis tabağına alın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve servis tabağındaki kekin üzerine yayın. Üzerine çilekleri sıralayıp iri kırılmış bademleri serpin. Pastayı bu şekilde buzdolabında bekletin. Servisten önce üzerine bezeli keki koyun ve dilimleyin.

Beslenme bilgileri * Çilek Şöleni

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın