Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sıcak yaz günleri için ideal bir ferahlatıcı tatlı.

Yaklaşık 4 - 5 kup

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi

Çilekli sos:

500 g çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
1 limon kabuğu rendesi

Sakızlı muhallebi için:

1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağı süt
25 g margarin
1 çay bardağı iri kırılmış kabuksuz badem

Süslemek için:

1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış kabuksuz badem
2 adet çilek
4 - 5 adet taze nane yaprağı

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Çilekli sosun hazırlanışı

Çilekleri yıkayıp mutfak robotunda püre haline getirin. Toz şeker ile birlikte bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve 7-8 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Sakızlı muhallebiyi bir çırpma kabına alın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Süre sonunda sakızlı muhallebiyi mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın.

3

Kupların hazırlanışı ve servis

Sakızlı muhallebiyi, aralara çilek sos ve badem kırığı koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini badem, çilek ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.