Flag

Çilek Soslu Sakızlı Muhallebi

Yaklaşık 4 - 5 kup
Orta
140 dk.
Sıcak yaz günleri için ideal bir ferahlatıcı tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Çilekli sos
500 gçilek
1 çay bardağıtoz şeker
1 tatlı kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
1limon kabuğu rendesi
Sakızlı muhallebi için
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3,5 su bardağısüt
25 gmargarin
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
Süslemek için
1 - 2 yemek kaşığıiri kırılmış kabuksuz badem
2 adetçilek
4 - 5 adettaze nane yaprağı

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Çilekli sosun hazırlanışı

Çilekleri yıkayıp mutfak robotunda püre haline getirin. Toz şeker ile birlikte bir tencereye alın. Orta ateşte karıştırarak pişirin, kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısın ve 7-8 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Daha sonra nişasta ve limon kabuğu rendesini ekleyip kaşık ile iyice karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.

2

Sakızlı muhallebinin hazırlanışı

Sütü tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun. Sakızlı muhallebiyi bir çırpma kabına alın ve buzdolabında 30 dakika bekletin. Süre sonunda sakızlı muhallebiyi mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın.

3

Kupların hazırlanışı ve servis

Sakızlı muhallebiyi, aralara çilek sos ve badem kırığı koyarak kuplara doldurun. Buzdolabında 1-2 saat bekletip üzerini badem, çilek ve taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.