Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çilekli Çıtır Kalpler

(1)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolata ve müsli ile hazırlanan taban üzerinde çilek ve krem şanti.

4 adet

pratik 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Çıtır Kalpler

Taban:

1 su bardağı Dr. Oetker Vitalis Sütlü-Bitter Çikolatalı Çıtır Müsli
80 g sütlü çikolata

Süslemek için:

15 - 20 adet çilek (küçük boy)
40 g bitter çikolata

Krema:

1 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı püre haline getirilmiş çilek
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Tabanın hazırlanışı:

Müsliyi mutfak robotunda öğütün ve derin bir kaba alın. 80 g sütlü çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Öğüttüğünüz müslinin üzerine dökün ve kaşık ile iyice karıştırın. Bir tepsiye pişirme kağıdı serin. Yaklaşık 10 cm çapında kalp şeklindeki kurabiye kalıbını pişirme kağıdının üzerine koyun. Hazırladığınız karışımın 1/4'ünü kalıbın içine koyun ve kaşık ile bastırarak tabana yayın. Kalıbı çıkarın. Karışım bitinceye kadar aynı kalıpla şekillendirmeye devam edin. Kalpleri buzdolabına alın ve 1-2 saat bekletin.

2

Süsleme ve servis:

Çilekleri yıkayıp ortadan ikiye kesin. Bitter çikolatayı benmari yöntemi ile eritin. Pişirme kağıdından hazırlanmış huniye doldurup ucunu makas ile kesin. Kalplerin üzerine çerçeve şeklinde çikolata sıkın ve çilek dilimlerini bu çerçevenin üzerine gelecek şekilde dik olarak yan yana sıralayın. Kalan çikolatayı pişirme kağıdı üzerine minik kalpler şeklinde sıkın ve süslemede kullanmak üzere donuncaya kadar bekletin.

Süt ve çilek püresini çırpma kabına alın. Üzerine krem şanti poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3-4 dakika çırpın. Krema sıkma torbasına doldurun ve hazırladığınız kalplerin üzerlerine sıkın. Çikolatadan kalplerle süsleyip servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çilekli Çıtır Kalpler

Porsiyon / Servis 100 g / ml