Flag

Çilekli Kalp Pasta

Yaklaşık 12 dilim
Orta
250 dk.
Sevgililer günü için çilekli pasta.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir kalp pişirme çerçevesi (12-26 cm)

Malzemeler

Hamur
1 paketDr. Oetker Pandispanya Un
3yumurta
1 çay bardağısu
1 çay bardağıöğütülmüş Antep fıstığı
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıküp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağıfındık kırığı
Krema
1 poşetDr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağıbuzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağıküp şeklinde doğranmış çilek
7 - 8 adetçilek (ikiye kesilmiş)
Üzeri için
2 yemek kaşığıtoz şeker
1 su bardağısu
1 poşetDr. Oetker Hızlı Nişasta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
Picture - Dr. Oetker Krem Şanti
1

Ön hazırlık

Kalıbı 26 cm boyutuna ayarlayın, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Antep fıstığını ilave edin ve yarım dakika daha mikserle çırpın. Hamurun 2/3'ünü kalıba boşaltın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika


Fırından alın, spatula yardımıyla kenarlarından ayırın ve kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalıbı yıkayıp kurulayın, 14 cm boyutuna ayarlayıp tekrar yağlayın. Kalan hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından alın, kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve süsleme

Büyük boy pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Çilek ve fındık kırığını ilave edin, kaşık ile karıştırıp servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. İkinci kat pandispanyayı kapatın ve onun üzerine küçük boy kalp pandispanyayı yerleştirin.


Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 3-4dakika çırpın. Pastayı kaplayın ve süsleyin. Küp şeklindeki çilekleri küçük kalbin üzerine, yarım çilekleri de büyük kalbin kenarlarına sıralayın.


Toz şeker ve suyu bir kaba alın. Nişastayı azar azar ilave ederek el çırpıcısı ile 1-2 dakika karıştırın. 10 dakika bekletip tekrar karıştırın ve kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Pastayı buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.