Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çilekli Kalp Pasta

(2)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Sevgililer günü için çilekli pasta.

yaklaşık 12 dilim

pratik 60 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Kalp Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 ½ çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağı fındık kırığı

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
7 - 8 adet çilek (ikiye kesilmiş) (ikiye kesilmiş)

Üzeri için:

1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
1 yemek kaşığı toz şeker
2 ½ çay bardağı su

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıbı 26 cm boyutuna ayarlayın, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 170 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Antep fıstığını ilave edin ve yarım dakika daha mikserle çırpın. Hamurun 2/3'ünü kalıba boşaltın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 25 - 30 dk.

Fırından alın, spatula yardımıyla kenarlarından ayırın ve kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalıbı yıkayıp kurulayın, 14 cm boyutuna ayarlayıp tekrar yağlayın. Kalan hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından alın, kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Şekillendirme ve süsleme

Büyük boy pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Çilek ve fındık kırığını ilave edin, kaşık ile karıştırıp servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. İkinci kat pandispanyayı kapatın ve onun üzerine küçük boy kalp pandispanyayı yerleştirin.

Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Pastayı kaplayın ve süsleyin. Küp şeklindeki çilekleri küçük kalbin üzerine, yarım çilekleri de büyük kalbin kenarlarına sıralayın.

Tartjöle poşetini küçük bir tencereye boşaltın. Üzerine toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Suyu ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 2-3 dakika soğutun ve kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Pastayı buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çilekli Kalp Pasta

Porsiyon / Servis 100 g / ml
Yağ 0.01g 0.01g
Yumurta akı 0.01g 0.02g

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın