Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Çilekli Milföy

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çıtır milföyler üzerinde Crème Olé ve çilek..

10 adet

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Çilekli Milföy

Milföy için:

10 adet milföy hamuru (kare) (kare)
1 yumurta akı
4 - 5 yemek kaşığı çilek marmeladı
½ su bardağı fındık kırığı

Krema:

1 poşet Dr. Oetker Crème Olé Vanilya Aromalı
2 ½ su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt

Üzeri için:

500 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
2 ½ çay bardağı su

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisini yağlayın veya pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 220 °C

Alt-üst pişirme: 230 °C

2

Milföylerin hazırlanışı

Milföyleri tezgahın üzerine alın ve 10 dakika bekletin. Kenarlarından 1'er cm genişliğinde şeritler kesip çıkartın. Kalan hamurları merdane ile 5x15 cm boyutlarında dikdörtgenler olacak şekilde açın ve üzerlerini çatal yardımı ile delin. Ayırdığınız şeritleri tezgahın üzerinde elinizle uzatın, iki uçunu farklı yönlere kıvırarak burgu şekline getirin. Açtığınız milföylerin kenarlarına yumurta akı sürerek yapıştırın.

Fırın tepsisine sıralayın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 15 - 20 dk.

Fırından çıkartıp bekletmeden kenarlarına çilek marmelatı sürün ve fındık kırığı serpin.

3

Süsleme ve servis

Creme Ole'yi soğuk süt ile 3 dakika çırpın ve soğuyan milföylerin üzerine yayın. Üzerine çilekleri sıralayın.

Tartjöle'yi 2 yemek kaşığı toz şeker ile karıştırın. Suyu da ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında 1 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp yarım dakika karıştırarak soğutun ve kaşık yardımı ile çileklerin üzerine yayın. Bekletmeden servis yapın.

Beslenme bilgileri * Çilekli Milföy

Porsiyon / Servis 100 g / ml