Flag

Çilekli Sakızlı Muhallebili Tatlı

Yaklaşık 6 kişilik
Orta
240 dk.
Çilekli, Hindistan cevizli, bademli tatlı.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
Oval kalıp (16x22 cm)

Malzemeler

Muhallebi
1 poşetDr. Oetker Sakızlı Muhallebi
3 su bardağısüt
25 gmargarin
Dolgu
7 - 8 adetçilek
6 adetkedidili bisküvi
6 yemek kaşığısüt
1 çay bardağıiri kırılmış kabuksuz badem
2 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi
Süslemek için
6 - 7 adetçilek
1 yemek kaşığıHindistan cevizi rendesi
1limon kabuğu rendesi

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
1

Muhallebinin hazırlanışı

Sütü bir tencereye alın ve üzerine sakızlı muhallebi poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp margarini ekleyin ve 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve mikserin en düşük devrinde 5 dakika çırpın.

2

Dolgunun hazırlanışı

Çilekleri yıkayıp kurulayın ve 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Bisküvileri üç parçaya bölün ve bir kaseye alın. Sütü üzerlerinde gezdirerek ıslatın.

3

Tatlının hazırlanışı

Muhallebinin 1/3 ünü kalıba alın ve yayın. Üzerine çilek ve bisküvilerin yarısını sıralayın. Badem ve Hindistan cevizi rendesinin yarısını serpin. Üzerine kalan muhallebinin yarısını yayın, kalan çilek ve bisküvileri sıralayın, badem ve Hindistan cevizi rendesini serpin. En üste kalan muhallebiyi yayın. Üzerini streç film ile kapatıp buzdolabının dondurucu bölümünde 3 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

Çilekleri yıkayıp kurulayın ve 0,5 cm kalınlığında dilimleyin. Tatlıyı dondurucudan çıkarıp üzerine çilekleri sıralayın. Hindistan cevizi rendesi ve limon kabuğu rendesini serpin. Kaşık ile porsiyonlayarak servis yapın.