Flag

Çıtır Atıştırmalıklar

Yaklaşık 30 - 35 adet
Kolay
60 dk.
Tam buğday unu ve zeytinyağı ile hazırlanan tuzlu kurabiye tarifi.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 su bardağıtam buğday unu
1 poşetDr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 çay kaşığıtuz
1 su bardağızeytinyağı
1 su bardağısu
Üzeri için
1yumurta sarısı
2 yemek kaşığıay çekirdeği içi
1 yemek kaşığıçörek otu
1 yemek kaşığıketen tohumu
2 yemek kaşığıkabak çekirdeği içi

Ürünü incele

1

Ön hazırlık

Fırın tepsisinin boyutunda 2 adet pişirme kağıdı kesin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 160 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin kaba alıp üzerine hamur kabartma tozunu ekleyin ve kaşık ile karıştırın. Üzerine tuz, zeytinyağı ve suyu ilave edip yoğurun. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. Hamurun bir parçasını pişirme kağıdının üzerine alın. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında pişirme kağıdının boyutunda açın. Hamuru bıçak ile kare ya da dikdörtgen şeklinde dilimleyin. Pişirme kağıdı ile birlikte alıp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp her bir kareye tek malzeme olacak şekilde ay çekirdeği, çörek otu, keten tohumu ve kabak çekirdeği serpin. İkinci hamuru da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine alın. İki tepsiyi fırına yerleştirin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkarıp pişirme kağıdı ile birlikte tel ızgaranın üzerine alıp soğumaya bırakın.