Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Civcivin Rüyası

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Şeker hamuru ile hazırlanan iki katlı civcivli pasta.

yaklaşık 8 - 10 dilim

biraz zaman alır 80 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Civcivin Rüyası

Hamur için:

2 ½ çay bardağı un
1 yemek kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
2 yemek kaşığı Dr. Oetker Kakao
1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi rendesi
4 yumurta (orta boy)
½ su bardağı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Vanilyalı Puding
1 su bardağı süt
1 ½ su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı fındık kırığı
1 çay bardağı Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Kaplama ve süsleme:

2 paket Dr. Oetker Şeker Hamuru
Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Sarı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
1 tüp Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
Dr. Oetker Çikolata Parçaları

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıpları margarin ile yağlayın ve pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

2

Hamurun hazırlanışı ve pişirme

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine buğday nişastası, kakao, hamur kabartma tozu ve Hindistan cevizini ekleyip kaşık ile karıştırın. Yumurta, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alıp mikserin yüksek devrinde 3 dakika çırpın. Mikserin düşük devrinde çırpmaya devam ederek hazırladığınız un karışımını azar azar ilave edin. 2 adet küçük kare kalıba ikişer yemek kaşığı hamur koyun. Kalan hamuru büyük kalıba alın, üzerlerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15-20 dakika (büyük kalıp için)

Pişirme süresi: Yaklaşık 10 dakika (küçük kalıplar için)

Fırından aldığınız kekleri 5 dakika bekletip kalıplardan çıkarın ve soğumaya bırakın.

3

Dolgunun hazırlanışı

Süt ve portakal suyunu bir tencereye boşaltın. Üzerine puding poşetinin ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alın, 5-10 dakika sonra portakal kabuğu rendesi ve fındık kırığını ilave edip arada karıştırarak soğutun.

Büyük boy keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Alt katını servis tabağına alın. Soğuyan dolgudan 1 yemek kaşığı ayırıp kalanı kekin üzerine yayın. Üzerine çikolata parçaları serpin ve ikinci kek katını kapatın. Küçük kare keklerin üst bombeli kısımlarını kesin. Bir tanesinin üzerine kalan dolguyu yayın ve çikolata parçaları serpin. Üzerine ikinci küçük keki kapatın. Pastaları buzdolabına alın ve 1 saat bekletin.

4

Süsleme ve servis

1 paket şeker hamurunu yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tezgaha az miktarda nişasta serpin. Merdane yardımı ile 0,5 cm kalınlığında açın. Büyük ve küçük kare pastayı beyaz şeker hamuru ile ayrı ayrı kaplayın. Kenarlardaki fazla şeker hamurlarını bıçak ile kesin ve toparlayın. Civcivlerin gözlerini yapmak için küçük bir parça ayırın. Kalanına sarı ve kırmızı jel renklendirici damlatın, kürdan ile karıştırıp dıştan içe doğru yoğurarak turuncu rengini elde edin.

İkinci paket şeker hamurunu açın ve elinizle yumuşayıncaya kadar yoğurun. Hamuru iki parçaya bölün. Birini sarı jel renklendirici ile, diğerini de mavi jel renklendirici ile renklendirin.

Sarı şeker hamurundan civcivleri oluşturmak için cevizden biraz daha büyük 5 adet top yapın. 5 adet de ceviz büyüklüğünde top yapın. Küçük topların altlarına az miktarda su sürerek büyük topların üzerine yapıştırın. Kalan sarı şeker hamuru ile kanatları yapın, su sürerek civcivlerin gövdelerine yapıştırın. Üst kata oturtucağınız civcive saç yapın. Tezgaha az miktarda nişasta serpin ve turuncu şeker hamurunu 0,5 cm kalınlığında açın. Elips şeklinde ayaklarını kesip makasla üçgen parmaklarını belirginleştirin. Kalan turuncu şeker hamurunu elinizle toplayın ve gagalarını yapın. Bıçak ile gaganın çizgisini belirginleştirin. Civcivin ayaklarını ve gagalarını su ile yapıştırın. Beyaz şeker hamurundan parmak uçlarınızla çok minik gözler yapın ve yapıştırın. Ortalarına çikolata parçaları batırın.

Mavi şeker hamurunu kısa bir süre yoğurarak yumuşatın. Nişasta serpilmiş tezgahta 0,5 cm kalınlığında açın. Bıçak ile 5 cm yüksekliğinde pastanın çevresini kaplıyacak şekilde üçgen dalgalar kesin. Büyük ve küçük pastanın etrafını kaplayın. Kalan mavi şeker hamurunu açıp çiçek kalıbıyla kesin ve pastanın üzerine yapıştırın.

Dört adet civcivi büyük pastanın ortasına birbirine yakın olarak yerleştirin. Düşmemesi için kürdan batırabilirsiniz. Başlarının üstüne gelecek şekilde küçük pastayı yerleştirin. En üste civcivi oturtun. Dilimleyerek servis yapın.

Beslenme bilgileri * Civcivin Rüyası

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın