Flag

Creme Brulee

4 kase
Orta
20 dk.
Evde creme brulee hazırlamak isteyenler için pratik ve lezzetli bi tarif.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image
Ekipmanlar
Kalıp
4 adet 8 cm çapında ve 2 cm yüksekliğinde pişirme kalıbı

Malzemeler

Malzemeler
1,5 su bardağısüt
1 su bardağıkrema (%35 yağlı)
1yumurta sarısı
1,5 yemek kaşığıDr. Oetker Mısır Nişastası
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
Üzeri için
1 - 2 yemek kaşığıesmer şeker

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Mısır Nişastası
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1

Karışımın hazırlanışı

Süt, krema ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve el çırpıcısı ile 1 dakika çırpın. Üzerine mısır nişastası, toz şeker ve şekerli vanilini ekleyin. İyice çırpın. Daha sonra orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp pişirme kalıplarına dökün. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin.

2

Üzerinin fırınlanması

Fırını ızgara ayarında 200°C'ye ayarlayıp çalıştırın. Pişirme kaplarındaki tatlıları fırın tepsisine alın, üzerlerine her tarafını kaplayacak şekilde esmer şekeri serpin. Fırının en üst rafına koyun, kapağını tam olarak kapatmadan üzerleri kızarıncaya kadar yaklaşık 5 dakika tutun.


Fırından çıkarıp 5 dakika bekletin. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.