Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Damla Sakızlı Bademli Reçel

(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Elma, badem ve damla sakızlı şekerli vanilin ile hazırlanan reçel tarifi.

yaklaşık 2 kavanoz 500 ml

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Damla Sakızlı Bademli Reçel

Reçel:

1 ½ su bardağı badem
800 g küp şeklinde doğranmış kırmızı elma
1 çay bardağı su
1 kg toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Reçelyap
1 poşet Dr. Oetker Damla Sakızlı Şekerli Vanilin

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip suyunu süzün. Kabuklarını soyun ve bıçak yardımı ile ortadan ikiye kesin.

2

Reçelin hazırlanışı

Badem, elma ve suyu bir tencereye alın. Ayrı bir tabağa şekerden 4 yemek kaşığı alıp üzerine Reçelyap poşetini boşaltın ve iyice karıştırın. Bu karışımı da tencereye döküp yüksek ateşte sürekli karıştırarak pişirmeye başlayın. Kaynamaya başladığında 2 dakika daha kaynatın. Sonra kalan şekeri ekleyin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Tencerenin her yerinde kaynama başladığında ocağı kısın, şekerli vanilini ilave edin ve 3 dakika daha arada karıştırarak pişirin.

Süre sonunda tencereyi ocaktan alın ve arada karıştırarak 5-10 dakika soğutun. Reçeli metal kapaklı kavanozlara doldurun, kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Tanelerin eşit dağılımı için, soğuyuncaya kadar kavanozları yarım saat ara ile alt üst çevirin.

Beslenme bilgileri * Damla Sakızlı Bademli Reçel

Porsiyon / Servis 100 g / ml