Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Defter Pasta

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Çikolatalı portakallı öğretmenler günü pastası.

Yaklaşık 10 - 12 kişilik

pratik 40 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Defter Pasta

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta (orta boy)
1 çay bardağı su

Dolgu:

2 adet portakal
1 poşet Dr. Oetker Kuvertür
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı iri kırılmış fındık

Kaplama ve süsleme:

1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
10 - 15 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Kırmızı
15 - 20 damla Dr. Oetker Jel Renklendirici - Mavi
1 paket Dr. Oetker Çikolata Harfler & Rakamlar

Kalıp:

Kare kalıp (24x24 cm)

preparation

Hazırlanışı

1

Ön hazırlık

Kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 170 °C

Turbo pişirme: 170 °C

2

Pandispanyanın hazırlanışı

Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 35 - 40 dakika

Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın.

3

Dolgu ve şekillendirme

Portakalın kabuklarını soyun. 0,5 cm kalınlığında daireler şeklinde dilimleyin ve kenar zar kısımlarını çıkarın. Kuvertürü benmari yöntemi ile eritin. Soğuyan pandispanyanın bir kenarından 6 cm genişliğinde bir parça kesin. Bu parçayı pandispanyanın diğer kenarına koyarak dikdörtgen şekil oluşturun. Eklediğiniz parçanın dışta kalan fazla kısmını kesip çıkarın. Daha sonra pandispanyayı enlemesine ikiye kesin. İlk katını servis tabağına alın. Erittiğiniz kuvertürden üst süsleme için yarım çay bardağı ayırın. Kalan kuvertürü her iki pandispanyanın üzerine paylaştırın ve yayın. Ek parçaları yapıştırmak için aralarına kuvertür sürüp birleştirin ve donması için 2-3 dakika bekletin. Portakal dilimlerini servis tabağındaki pandispanyanın üzerine sıralayın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Üst süsleme için tepeleme 6-7 yemek kaşığı ayırın. Kalan krem şantiye fındıkları ilave edin, kaşık ile karıştırın ve portakalların üzerine yayın. İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın.

4

Kaplama ve süsleme

Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın ve hazırladığınız pastayı kaplayın. Kenarlarına sayfa görüntüsü oluşacak şekilde çizgiler yapın. Ayırdığınız krem şantiden 2 yemek kaşığı alıp bir kaseye koyun. Kırmızı jel renklendirici ekleyip karıştırarak pembe rengi elde edin. Kalan krem şantiye mavi jel renklendirici ekleyin. Pişirme kağıdından hazırladığınız hunilere doldurun ve pastanın üzerini defter şeklinde süsleyin. Ayırdığınız kuvertürü pişirme kağıdından hazırladığınız huniye doldurun ve pastanın üzerine şekiller çizin. Buzdolabında 1-2 saat bekletin. Servisten önce üzerine çikolata harfler ile yazı yazın.

Bu tarifte kullanılan kalıbı Dr. Oetker Sanal Mağaza’dan temin edebilirsiniz.