Dr. Oetker web sitesi üzerindeki ÇEREZLER (COOKIES) Hakkında

Bu web sitesi, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve sitenin etkin çalışmasını sağlamak amacıyla kullanmakta olduğunuz bilgisayar veya mobil cihazınıza çerezler yerleştirmektedir. Siteyi kullanmaya (tıklamak, sayfayı kaydırmak, çerez uyarısını kapatarak) devam ederek çerez kullanımına onay vermis olursunuz.

Çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve nasıl sileceğinizi öğrenmek için gizlilik politikamızı okuyabilirsiniz.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Deniz Kaplumbağası

recipe-Deniz Kaplumbağası
(0)
Tarifi beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Puding dolgulu mayalı hamur ile hazırlanan tarifin şekli çocukların ilgisini çekiyor.

yaklaşık 10 porsiyon

pratik 40 Dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Deniz Kaplumbağası

Hamur:

4 - 4 ½ su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2 yumurta (orta boy)
100 g yumuşak margarin
3 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutam tuz
1 ½ çay bardağı ılık süt

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağı süt
1 çay bardağı fındık kırığı

Üzeri için:

1 yumurta (orta boy)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Mayayı ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgu

Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığını ilave edip karıştırın.

3

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Turbo pişirme: 180 °C

Alt-üst pişirme: 190 °C

4

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 14 eşit parçaya bölün. Bu hamurların 10 adedini hafif unlanmış tezgahta merdane ile ayrı ayrı 10 cm çapında açın. Ortalarına pudingi paylaştırın, kenarlarını birleştirerek kapatın. Elinizde hafifçe yuvarlayın ve fırın tepsisine kaplumbağa gövdesi oluşturacak şekilde yan yana sıralayın.

Kalan 4 parça hamurdan kaplumbağanın kafasını, kuyruğunu ve ayaklarını oluşturun.

5

Üzerini bir tepsi ile kapatıp 20-25 dakika bekletin. Yumurtayı çırpın, fırça yardımı ile kaplumbağanın üzerine sürün. Kuş üzümü ile gözleri yapın ve pişirin.

Pişirme süresi: yaklaşık 20 - 25 dk.

Fırından çıkartıp soğutun.

Beslenme bilgileri * Deniz Kaplumbağası

Porsiyon / Servis 100 g / ml

Dr. Oetker ürünleri kullanılmıştır.

Detaylar için ürünü tıklayın