Flag

Deniz Kaplumbağası

Yaklaşık 10 porsiyon
Orta
120 dk.
Puding dolgulu mayalı hamur ile hazırlanan tarifin şekli çocukların ilgisini çekiyor.
Malzemeler
Nasıl hazırlarsınız?
Picture -
Picture -
LÜTFEN BU TARİFİ DEĞERLENDİRİN
Beğendiniz mi?

İlgili Tarifler

Bu tarifler de ilginizi çekebilir

Bizi Takip Et
Sosyal Medyada Dr. Oetker
Picture - Hero image

Malzemeler

Hamur
4 - 4,5 su bardağıun
1 poşetDr. Oetker Instant Maya
2yumurta
100 gyumuşak margarin
3 yemek kaşığıtoz şeker
1 poşetDr. Oetker Şekerli Vanilin
1 tutamtuz
1,5 çay bardağıılık süt
Dolgu
1 poşetDr. Oetker Kakaolu Puding
3 su bardağısüt
1 çay bardağıfındık kırığı
Üzeri için
1yumurta

Ürünü incele

Picture - Dr. Oetker Instant Maya
Picture - Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Picture - Dr. Oetker Kakaolu Puding
1

Hamurun hazırlanışı

Unu derin bir kaba eleyin. Mayayı ilave edip kaşık yardımı ile karıştırın. Yumurta, margarin, toz şeker, şekerli vanilin, tuz ve sütü ilave edip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp ılık ortamda 40-50 dakika bekletin.

2

Dolgu

Pudingi süt ile karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp arada karıştırarak soğutun. Fındık kırığını ilave edip karıştırın.

3

Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 190 °C

Turbo pişirme: 180 °C

4

Şekillendirme ve pişirme

Mayalanan hamuru kısa bir süre yoğurun ve 14 eşit parçaya bölün. Bu hamurların 10 adedini hafif unlanmış tezgahta merdane ile ayrı ayrı 10 cm çapında açın. Ortalarına pudingi paylaştırın, kenarlarını birleştirerek kapatın. Elinizde hafifçe yuvarlayın ve fırın tepsisine kaplumbağa gövdesi oluşturacak şekilde yan yana sıralayın.


Kalan 4 parça hamurdan kaplumbağanın kafasını, kuyruğunu ve ayaklarını oluşturun.

5

Üzerini bir tepsi ile kapatıp 20-25 dakika bekletin. Yumurtayı çırpın, fırça yardımı ile kaplumbağanın üzerine sürün. Kuş üzümü ile gözleri yapın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika


Fırından çıkartıp soğutun.