Deniz Ürünlü Pizza

(0)
0 0 5
Beğendin mi? Fikrini paylaştığın için teşekkürler!
    (Beğenmedim)
    (Fena değil)
    (İyi)
    (Çok iyi)
    (Mükemmel)

Deniz ürünleri sevenler için nefis bir pizza seçeneği..

Yaklaşık 12 dilim

biraz zaman alır 60 dakika

Malzemeler

Malzemeler

* Deniz Ürünlü Pizza

Hamur:

1 paket Dr. Oetker Pizza Un
1 - 1,5 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ

Sos için:

1 çay bardağı su

Üzeri için:

100 g karides (dondurulmuş)
200 g kalamar (dondurulmuş)
100 g ahtapot (dondurulmuş)
300 g somon balığı
0,5 su bardağı beyaz şarap
3 - 4 adet defne yaprağı
3 - 4 çay kaşığı karabiber
15 adet çekirdeksiz yeşil zeytin
200 g kaşar peyniri

Çam fıstıklı sos:

1 - 2 dilim beyaz ekmek içi
0,5 çay bardağı çam fıstığı
1 - 2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı limon suyu
3 - 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Süslemek için:

1 - 2 dal adaçayı
1 - 2 dal biberiye

Kalıp:

Pişirme kalıbı (Ø 30 cm)

Hazırlanışı

Hazırlanışı

1

Üst malzemenin hazırlanışı

Dondurulmuş karides, kalamar ve ahtapotu çözdürün. Somon balığınının derisini ve kılçıklarını temizleyip kalamar, ahtapot ile birlikte zar şeklinde doğrayın ve derin bir kaba alın. Karidesleri de ekleyip üzerine beyaz şarabı dökün ve iyice karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Süre sonunda bir tencereye alın, defne yapraklarını ekleyip orta ateşte 5-10 dakika kaynatın. Ocaktan alıp defne yapraklarını çıkartın ve soğumaya bırakın. Soğuyan karışımın fazla suyunu süzün ve karabiber ekleyin.

Fırın tepsisini margarin ile yağlayın.Fırını ısınması için önceden açın.

Alt-üst pişirme: 200 °C

Turbo pişirme: 190 °C

2

Hamurun hazırlanışı

Pizza un karışımına, su ve yağı ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları veya el ile yaklaşık 2- 3 dakika iyice yoğurun.

Ambalajdan çıkan sos karışımını bir tabağa alın, suyu yavaş yavaş dökerek iyice karıştırın.

Hamuru tepsiye yayın. Hamurun kenarlarından 1 cm boşluk bırakarak pizza sosunu sürün. Rendelenmiş kaşar peynirinin ¾'ünü sosun üzerine, her tarafa eşit gelecek şekilde yayın. Daha sonra deniz ürünlü karışımı ve zeytin dilimlerini yayın. Fırının orta katında pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika

3

Çam fıstıklı sos

Ekmek içini, fıstıkları, sarımsağı küçük bir mutfak robotunda iyice öğütün veya havanda dövün. Daha sonra içerisine limon suyu ve zeytinyağını ekleyip macun kıvamına gelinceye kadar işleme devam edin. Bir sos kabına alıp üzerini biberiye ve bir tutam kırmızı biber ile süsleyin.

Servis

Pizzayı fırından çıkartıp bekletmeden üzerini taze adaçayı ve biberiye yaprakları ile süsleyin. 5 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyin ve çam fıstıklı sos ile servis yapın.

Çerezlerin (Cookies) Kullanımı

Web sitemizi ziyaretinizle ilgili çerezler ve benzeri teknolojileri kullandığımız sisteme onay vermeniz bizi çok memnun eder. Bu onay kullanıcı alışkanlıklarınızı anlamamızı ve web sitemizi buna göre adapte etmemizi sağlar. Eğer kabul ediyorsanız “Kabul Et” seçeneğini tıklayın. Detaylı bilgi için Gizlilik Politika’mızı inceleyebilirsiniz. Bu izinlerle ilgili fikrinizi istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz

Gerekli özellikler

Web sitemizin temel fonksiyonlarının çalışabilmesi için çerezler ve benzeri teknolojilere ihtiyacımız var. Mesela bu ayarların saklanması ve uygulanması bunun için iyi bir örnektir.

Her zaman aktif

Analiz ve kişiselleştirme

Ek olarak, web sitemizi siz ve diğer kullanıcılarımızın ihtiyaçlarına göre optimize edebilmek için sitemizi nasıl kullandığınızı öğrenmek istiyoruz. Bu amaçla, kullanıcı davranışını gösteren çerezler ya da benzer teknolojileri kullanıyoruz.

Evet

Hayır

Pazarlama / Diğer platformlarla veri paylaşımı

Pazarlama kampanyalarımızı sizin ihtiyaçlarınıza uygun olarak düzenleyebilmek için Web sitemize nereden geldiğiniz ve reklamlarımızla etkileşiminize dair bilgileri topluyoruz. Bu sadece reklamlarımızı değil içeriklerimizi de sizin ihtiyaçlarınıza göre şekillendirmemize yardım ediyor. Pazarlama iş ortaklarımız bu bilgileri kendi platformlarında hesabınızı/ profilinizi kişiselleştirmek için kullanırlar.

Evet

Hayır